طرح ویلای کلاسیک که ویلای سنتی نیز نامیده میشود، یکی از سبکهای موردعلاقه افراد شاخص و سطح درآمد متوسطه به بالا، مخصوصاً آنهایی که در نیمه دوم زندگی خود به سر میبرند بوده است، دوری از پیچیدگیها و رنگهای تند و حتی زاویههای تیز، از مشخصترین وجه تفاوت این نوع طراحی ویلاها است. به همین خاطر درخواست طراحی ویلا یک طبقه کلاسیک بیشتر از سمت افرادی مطرح میشود که درآمد بهتری داشته و زمینی حتی بزرگتر از 1000 مترمربع دارند.
ویلا یک طبقه کلاسیک در زمینهای کوچکتر نمیتواند ویژگیهای خود را به رخ بکشد و نتیجه آن چیزی نخواهد بود که مورد انتظار مالک و ساکنین آنجا باشد. ازاینرو گروه معماری زال با استفاده از تجربه ساخت انواع ویلاها در مناطق کشور، در این نوشتار سعی دارد تا مخاطبان و خوانندگان همراه خود را با ویژگیهای این نوع ولاها و مخصوصاً ویلا کلاسیک یک طبقه آشنا سازد. بدیهی است اگر قصد جدی برای خرید زمین و یا ساخت ویلا لوکس دارید بهتر است از مشاوره حضوری یا تلفنی با شرکت زال که بهصورت رایگان برای مشتریان ارائه میشود استفاده نمایید.
پیشزمینههای طراحی کلاسیک یک طبقه
همانگونه که در مقدمه توضیح داده شد، یکی از مهمترین پیشنیازها، داشتن زمینی با مساحت تقریبی 1000 متر برای طراحی و ساخت این ویلا خواهد بود و بدنبال آن منطقه ای که ویلا در آن منطقه ساخته میشود از جمله مناطقی باشد که ساخت ویلاهای یک طبقه و کلاسیک مرسوم بوده و طراحی نمای ویلا کلاسیک یک طبقه شما، همخوانی با نمای کلی منطقه داشته باشد.
بهعنوانمثال در شهرکهای ویلایی برخی مناطق، عموم ویلاهای ساخته شده از نوع یک طبقه و کلاسیک هستند و یا در فیلمهای سینمایی و سریالهای ساخته شده مانند بریکینگ بد، منطقه و لوکیشن مورداستفاده، ویلا یک طبقه کلاسیک بهوفور دیده میشود. وسعت شهر و مسطح بودن آن، این اجازه را به ساکنان آن منطقه میدهد که در زمینهای بزرگتر، طراحی ویلا یک طبقه کلاسیک انجام گیرد.
بحث بعدی که در سایر مقالهها هم توضیح داده شد، توجه به درصد تراکم بنا در زمینهایی است که قصد ساخت ویلا باغ کلاسیک را دارید که در مناطق مختلف حتی داخل یک استان متفاوت خواهد بود؛ لذا قبل از اقدام به طراحی ویلا کلاسیک یک طبقه، بهتر است استعلامهای لازم دراینخصوص از مبادی ذیربط انجام گیرد.
چرا ویلا کلاسیک یک طبقه؟
در مقدمه گفته شد که ویژگیهای ویلای کلاسیک از دیرباز مشخص و معین بوده و پیشرفتهای انجام شده، تنها ابزار طراحی و ساخت و ساز ساختمان و نیز تولید برخی عناصر مورداستفاده را راحتتر یا ارزانتر نموده است، بهعنوانمثال طراح ویلا کلاسیک یک طبقه میتواند با استفاده از نرمافزارهای سهبعدی و تجهیزات مخصوص، مانند استفاده از عینکهای مخصوص AR طراحی انجام شده را به صورت مجازی به مشتریان نمایش دهد تا تغییرات لازم و احتمالی را قبل از شروع به مرحله ساخت، پیاده سازی و شبیه سازی کند. نمونه این خدمات را میتوانید در شرکت معماری زال، مشاهده نموده و همزمان از آرشیوهای متنوع پروژههای ساخته شده بازدید نمایید.
ویژگیهای اصلی ویلا کلاسیک یک طبقه
استفاده از سنگ در طراحی نمای ویلا که گستردگی و تجملات آن به چشم میخورد، استفاده از رنگهای خنثی و نورپردازی هایی در رنگ های سفید و زرد، عدم استفاده از زاویه تیز، ایجاد تقارن در عناصر مانند پنجرهها و مواردی از این قبیل، عناصری هستند که طراح ویلا کلاسیک یک طبقه در نمای این نوع ویلا باید در نظر بگیرد
داشتن ستون و سرستونها باشکوه و پلههای ورودی سنگی که ارتفاع کمتری نسبت به سایر پلهها دارند، با نردههای زیبای سنگی نیز جزو مهمترین و شاخصترین عناصر در طراحی ویلا کلاسیک یک طبقه است.
با توجه توسعه فناوریهای ساخت مصالح، در سالهای اخیر با استفاده از قالبسازی ستونها، از مصالحی که ظاهر سنگی داشته استفاده میشود که علاوه بر سبک بودن آنها، طرحهای متنوع و زیبایی هم برای سرستونها طراحی و اجرا میگردد.
نکتهای که در مورد طراحی ویلا یک طبقه کلاسیک و ستونها باید در نظر گرفته شود این است که معمولاً ساختمان یک طبقه شاید نیازی به ستونهای بزرگ در ورودی ساختمان نداشته باشد، اما بهمنظور ایجاد زیبایی خاص در این نما که شاخصه ویلای کلاسیک هم هست، ستونهایی طراحی و ساخته میگردد.
در طراحی ویلا فلت کلاسیک درب ورودی و پنجرهها نیز، مهمترین نکته دولنگه بودن پنجرهها و همچنین درب ورودی همراه با داشتن تقارن با ارتفاع بیشتر تقریباً از سطح زمین تا نزدیکی سقف و پشتبام، زیبایی و جلوه خاصی به نمای ساختمان میبخشد. استفاده از مصالح مانند چوب با رنگ طبیعی چوب، مطابق با فلسفه ساخت ویلا یک طبقه کلاسیک خواهد بود.
در طراحی زاویهها و ایجاد طرحهای هندسی در قسمتهای مختلف نما، از طرحهای شطرنجی معمولاً بیشتر استفاده میگردد و از ایجاد زاویههای تیز در هر قسمت از طراحی نما کلاسیک ساختمان که نیاز باشد پرهیز نموده و بهصورت منحنی طراحی و ساخته میشود.
پیشبینیهای مرتبط با محیط و منطقه ساخت ویلا کلاسیک یک طبقه
یکی از موارد مهمی که اگر در ویلاسازی در مناطق شمالی و مرطوب پیشبینی نگردد علاوه بر ازبینبردن زیبایی و رنگ نما، میتواند آسیبهای جدی به ساختمان و مصالح آن وارد نماید، بارش باران و برف و رطوبت محیط است.
ذکر این نکته ضروری است که طراح ویلا کلاسیک یک طبقه، باید بهصورت کلی مصالح انتخاب شده برای تمام قسمتهای ساختمان را بر اساس وضعیت آبوهوایی هر منطقه و درنظرگرفتن شرایط محیطی انتخاب نماید. بهعنوانمثال استفاده از چوب در ورودی و پنجرهها و حتی در نمای ساختمان یا نردهها، در محیطهای مرطوب، اگر پوشش مناسب روغنی یا مواد خاصی که مانع از پوسیدگی سریع این چوبها استفاده نگردد، در مدت کوتاهی نیاز به تعویض خواهد داشت.
در محیطهای مرطوب و بارانی و بارش برف، طراحی ویلا یک طبقه کلاسیک باید به شکلی انجام گیرد که بارش مدام باران در سقف و نمای ساختمان و یا بارش برف سنگین در پشتبام و آبشدن برفها، آسیبی به طراحی نمای ویلا وارد نسازد.
برای این منظور علاوه بر عایقسازی مناسب پشتبام و نقاطی که در معرض بارش و رطوبت هستند، میتوان از ناودانهای شکیل و زیبا در نمای ساختمان، البته با رعایت تقارن در طرفین، استفاده نمود تا هم وظیفه انتقال آب باران جمع شده در پشتبام را برعهده داشته باشند هم بر زیبایی نمای ویلا کلاسیک یک طبقه بیفزایند.
طراحی و پیشبینی پارکینگ و فضای سبز ورودی
اگر موقعیت زمین جوری باشد که ورودی آن از ساختمان بوده و به اصطلاح شهری، موقعیت جنوبی داشته باشد، ووردی پارکینگ در نمای اصلی خواهد بود. در طراحی ویلا کلاسیک یک طبقه، ورودی پارکینگ نیز باید حاِئز شرایط ویلای کلاسیک را داشته باشد و در این مورد نیز تقارن رعایت شود. البته استفاده از فناوریهای جدید درب های اتوماتیک بازشونده به همراه کنترل هوشمند برای کنترل ورود و خروج به همراه سیستمهای دوربین های مداربسته برای هر دو در ورودی خودرو ها و در ورودی ساختمان و حتی حفاظهای ایمنی برای پنجره های ساختمان، ضروری است.
در این نوع طراحی و ساختمان جنوبی، داشتن محوطه سازی سبز حداقلی در ورودی ساختمان مانند باغچههایی که درختان کمارتفاع و گلها و گیاهان باعث ایجاد زیبایی چندبرابر در نمای ساختمان میگردد. استفاده از گلدانهایی متناسب با وضعیت آبوهوای منطقه نیز در این فضای سبز میتواند در نظر گرفته شود.
مهمترین نکته در خصوص اینگونه ساختمانهای دارای نمای جنوبی، داشتن حفاظ امنیتی فیزیکی به همراه سیستمهای الکترونیکی توضیح داده شده، نباید فراموش گردد، حفاظهای فیزیکی مانند نردهکشی دور ساختمان ضمن تأخیرانداختن در ورود دزدان حرفهای، باعث دوری بسیاری از خلافکارانی میگردد که دنبال ساختمانهای بدون حفاظ هستند.
در صورت نیاز به ساخت استخر در بیرون از ساختمان، طراحی ویلا یک طبقه کلاسیک جوری انجام میگردد که در قسمت پشتی ساختمان و دور از دسترس همگانی بوده و در دیدرس عابران گذری و ساختمانهای اطراف نباشد.
جمعبندی
گفته شد این نوع ویلا معمولاً در زمینهای بزرگتر و در مناطق یا شهرکهایی که این سبک معماری مرسوم بوده است،
ساخته میشود. افراد داری زمینهای بزرگ و ساکن در این نوع شهرکها معمولاً دارای پتانسیل مالی خوبی هستند؛ لذا در طراحی ویلا یک طبقه کلاسیک، باید شاخصههای گفته شده برای طراحی داخلی و نما در اینگونه ویلاها را رعایت نموده و اجرا نمایند. بهعنوان نمونه حذف ستونهای نمای ورودی و یا استفاده از درب و پنجره آهنی و کوتاه و رعایت عدم تقارن، باعث آسیبزدن به طراحی ویلا کلاسیک یک طبقه میگردد.
طراح ویلا کلاسیک یک طبقه، باید تیمی متشکل از متخصصین و کارشناسان مجرب در حوزههای مختلف مانند معماری و شناخت مصالح و حتی کارشناسان امور زیستمحیطی باشد. داشتن تجربههای لازم و سوابق اجرای کمک مؤثری در نتیجه حاصل خواهد بود. گروه معماری زال، با داشتن آرشیو کامل از تجربیات اجرایی و استفاده از فناوریهای نوین در طراحی ویلا لوکس یا حتی ویلا کلاسیک یک طبقه، در خدمت مشتریان محترم و مخاطبان سایت است. خدمات مشاوره رایگان در مراحل مختلف از انتخاب زمین تا طراحی و ساخت باعث افتخار برای این شرکت خواهد بود.